Consistency is key

Internationale HubSpot implementatie voor Modern Dental Europe

Client

Modern Dental Europe

Technology

HubSpot

Date

2023

Branches

Healthcare services

Services

HubSpot implementation, Data migration, User Adoption Training

Modern Dental Europe is een toonaangevend internationaal bedrijf dat zich specialiseert in dentale producten en services voor tandartsen. Modern Dental Europe zocht naar een manier om hun marketing te standaardiseren over meerdere landen in Europa. Om dit doel te bereiken besloten ze om HubSpot te gebruiken. Ze kozen voor Endeavour om de implementatie tot een succes te brengen.

Modern Dental Europe case
Modern Dental Europe
HubSpot Modern Dental Europe

Uitdagingen als katalysator voor groei

Branding. Modern Dental Europe is een conglomeraat van verschillende bedrijven met ieder een eigen branding. Daarnaast bestaan er culturele verschillen in de manier waarop met klanten wordt gecommuniceerd.

Tegelijkertijd moest er consistentie zijn in de communicatie en gebruikerservaring op de websites, ieder gericht op een specifiek land. Modern Dental Europe wilde dat ieder land gebruik ging maken van dezelfde marketing assets zodat ze op een consistente manier communiceren zonder hier te veel tijd aan kwijt te zijn.

Marketing automation. Modern Dental Europe wilde marketing automation toepassen om de efficiëntie van hun marketingafdelingen te verhogen en een meer gepersonaliseerde en consistente customer experience neer te zetten.

Datakwaliteit. De tandartsmarkt steekt in ieder land anders in elkaar, waardoor data ook anders was opgeslagen. Het ene land heeft veel zzp’ers, waarmee de tandarts als persoon tegelijkertijd een bedrijf is. Tandartsen in andere landen zijn vaker vast in dienst zijn bij een bedrijf, waardoor de data structuur er anders uitziet.

Quotes

applicaties uitgefaseerd

0

efficiency verhoogd

+ 0 %

users onboard

100+

werkwijze geïmplementeerd

1

Game changers

Dankzij de implementatie kon Modern Dental Europe processen en werkwijzen direct standaardiseren in negen landen in Europa. Het gebruik van HubSpot stelt ze in staat om veel handmatige werkzaamheden te automatiseren. Denk aan het sturen van brochures of prijslijsten naar de aanvrager of het automatisch aanmaken van gesegmenteerde follow-up lijsten naar aanleiding van een online webinar.

Om een soepele migratie te doorgaan, hebben we ons op de volgende taken gericht: 

  • Een audit van het oude crm systeem
  • Het opschonen van alle data zodat deze goed kon worden overgezet
  • On-side training van een interne HubSpot Specialist
  • Het opstellen van workflows en templates
  • Het trainen en begeleiden in de adoptie van HubSpot
  • Een training over het opstellen van Buyer Persona’s
Het opstellen van buyer persona's | Endeavour

Modern Dental Europe heeft nu een solide basis voor het verder ontwikkelen en optimaliseren van hun marketing- en sales inspanningen. De samenwerking tussen Modern Dental Europe en Endeavour is een schoolvoorbeeld van het optimaliseren van de operationele efficiëntie. Daarbij is Modern Dental Europe in staat om een consistente klantervaring te bieden in een internationale context.

Quotes

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. We helpen je graag.

Contact us
+31 6 206 341 09 martijn.berns@endeavour.nl Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases